top of page

Tiktok-aloittajalle vinkkejäJäin Tiktokkiin koukkuun 2,5 vuotta sitten, eli aika pian tämän uuden apin saapumisen jälkeen.

Teen muutaman videon viikossa ja seuraajia on tällä hetkellä noin 45 000.

Jos mahdollisesti sinua on kiinnostanut aloittaa itse videoiden tekeminen ja tulla tiktokkaajaksi, annan muutaman vinkin.


Haluan kuitenkin huomauttaa, että omat videoni eivät ole Pro-tasoa lähellekään, vaan karkeita kotivideoita. Silti ne ovat innostuneen huolimattoman spontaanisti tehtyjä ja ennen kaikkea lämmöllä, läsnäolevana ja kunnioituksella katsojaa kohtaa.


Ja jos ei olisi katsojia, voisin silti todeta, että olipas ihana tehdä video ja kokea hetken luovuutta.

Tiktokkaaja on siis sekä käsikirjoittaja, esiintyjä, puvustaja, valaistusmestari, sovittaja, ohjaaja että koko videon mahdollistaja.Tärkeintä on, ettei tiktokkaajia ota liian vakavasti. Eri ikäiset ihmiset ovat siellä nauttimassa.

Ohessa muutamia näkökulmia videoiden tekemiselle ja niistä voi sitten tehdä omia variaatioita ihan loputtomasti.


 1. Kyseessä on liikkuvaa kuvaa eli unohda stillkuvat.

 2. Kyseessä on jotain mitä katsotaan, joten kiinnitä huomio kuvan katsomisen psykologiaan: mistä rajataan, mikä on syvyys, missä on vaaleaa kohtaa, jonne katse siirtyy ensimmäisenä.

 3. Suosi videon taustaksi kuvaa, jossa on syvyyttä. Ulkoilmakuvat tai isot sisätilat ovat suosittuja taustakonteksteja.

 4. Valaistus on tärkeää, mutta riippuvainen sanomastasi. Jos kuvaustilassa ei ole paras mahdollinen valaistus, niin Tiktokissa on useita eri valaistusfilttereita, joita voi käyttää saadakseen valoa kuvaan juuri oikeisiin kohtiin. Itse suosin klo 17-18 päivänvalon valaistusta.

 5. Sanoman pitää olla ytimekäs. Usein ensimmäisessä lauseessa luodaan konteksti ja toisessa lauseessa tulee pääsanoma. Tai sitten kerrotaan tarina, joka koukuttaa joka lauseessa jatkamaan kuuntelua.

 6. Pidä positiivista fiilistä yllä. Negatiiviset inhovideot jäävät helposti katsomatta, koska monet hakevat hyvää fiilistä Tiktokista. Katsojat pitävät siitä, että videossa on heille jotain tuttua ja kotoista, johon samaistua. Toisaalta liika samankaltaisuus omissa videoissa vähentää myös lopulta katsojia.

 7. Opeta katsojia. Kiva video, mukavaa estetiikkaa ja jotain uutta oppimista antavat katsojalle enemmän. Yleensä utelias ihminen on tyytyväinen kun oppii uutta.

 8. Tiktok videoita ei välttämättä kannata jakaa esimerkiksi Facebookissa, Twitterissä tai Linkedlissä, sillä yleisö on siellä enemmän kriittisorientoitunutta ja vähemmän hyväksyy saati ymmärtää Tiktok-trendejä.

 9. Tiktokissa on vaihtuvia trendejä koko ajan. Klassikot pärjäävät parhaiten, oli kyseessä sitten musiikki, tanssi, elämänohjeet tai arkipäivän helpotusvinkit.

 10. Tiktokissa pitää pystyä vapautumaan, olemaan rohkea, luottamaan itseensä, olemaan luova,

 11. Jos sinulla on vain yksi aihe, josta puhut, seuraajamäärä kasvaa hitaasti. Suosittelen vähitellen laajentamaan aiheita esimerkiksi 3/1 askeleilla: kolme kertaa toistoa aiheellasi ja sitten uusi aihe. Kyseessä on katsojien vähittäinen totuttaminen yhdistämään sinut uuteen asiaan. Myös hastageja kannattaa vaihdella, mutta tärkeää laittaa aina #foryou, jotta seuraajasi saavat uuden videon feediin.

 12. Ole itsekin aktiivinen Tiktokissa. Kun pidät videoista, tykkää niistä ja kommentoi. Vuorovaikutteisuus ja oma kiinnostuminen on myös tärkeää. Tiktokissa olet kuin klubin jäsen ja sinun toivotaan olevan aktiivinen.

 13. Ikävät kommentit ansaitsevat eston. Nämä ihmiset tuskin tulevat koskaan pitämään mistään mitä teet, joten anna heille mahdollisuus olla näkemättä sinun videoitasi ja mieluummin seurata niitä mistä pitävät itse.

 14. Täysin uusi näkökulma usein kasvattaa uteliaisuutta. Kontrastit ovat parasta älykästä kiinnostavuutta katselijoille eli hae välillä videoihisi vastakohtaisuuksia ja älyllistä pohdintaa.

 15. Se, mikä itseä kiinnostaa ei välttämättä kiinnosta sellaisenaan katsojia. Etsi houkutteleva näkökulma omaan aiheeseesi.

 16. Muista, että katsojat ovat kokeneita katsojia ja siksi heille pitää tarjota vain aitoa itseäsi.

 17. Tiktok videot ovat pääasiassa harrastelijoiden tekemiä, joten niiden on hyvä antaa ollakin hieman raakileita. Eli älä hio liian pitkälle, vaan jätä pientä kotitekoisuuden makua.

 18. Sitten on nykyään erikseen Tiktok-vaikuttajat. Jos olet sellainen, niin päätä etukäteen omasta markkinoinnistasi. Mitkä tuotteet sopivat parhaiten imagoosi ja aitoon kiinnostukseesi. Tiktok-vaikuttajat saavat paljon pyyntöjä mainostaa eri yritysten tuotteita ja usein puoli-ilmaiseksi. Tee oma markkinointisuunnitelma ja hyväksy vain sellaiset, joista todella on hyötyä itsellesikin. Markkinoinnin ei kuulu perustua hyväksikäyttöön vaan win-win -tilanteeseen.

 19. Pohdi ennen videon tekemistä aiheesta, mikä siinä on sellaista, joka toimii katsojien intohimojen triggeröijänä. Joskus siihen riittää vain yksi vaate, kuvakulma, sana, valaistus, musiikin kohta ym.

 20. Video pitää pystyä identifioimaan kahdella avainsanalla ja kategorisoitua jotenkin. Mitä helpommin saat sen tehtyä nopeasti, sitä parempi siitä todennäköisesti tulee.

Nähdään Tiktokissa,

❤️

Puss puss


Pauliina


Comments


97989240_10158409735216613_3235131068570

Hei. Kiva kun poikkesit.

Toivottavasti löysit jotain mielenkiintoista ja näen sinut  uudestaan pian.

Anna postin tulla luoksesi

Kiitos kirjautumisesta!

 • Facebook
 • Instagram
 • Twitter
 • Pinterest
bottom of page