top of page

Kattauksen estetiikka
No hei kaikille,❤️


Tiedättekö, yksi nautinnoistani on tehdä pöytäkattauksia, luoda kaunista estetiikkaa, tunnelmaa. Se on hunajaa pienten yksityiskohtien tutkailijalle.


Meillä Suomessa on vallitsevana ihanteena skandinaavisen niukka minimalismi ja värien yksinkertaisuus Itse edustan enemmän väri- ja esinerikkaampaa tyyliä. Toisaalta tiedän kyllä mistä makuni on peräisin. Äitini koristi lapsuuden kotini ruokapöydän yleensä barokkisesti ja sieltä tyyli on tullut minullekin.

Pidän valkoisista pöytäliinoista. Hankin antiikkisia pöytäliinoja vanhan tavaroiden liikkeistä. Niissä pöytäliinat on pesty, valkaistu ja täydellisesti mankeloitu. Ja mikä parasta, ne ovat ehkä edullisempia laatupöytäliinoja, mitä kaupoista voi ostaa. Hinnat ovat koosta riippuen noin 15-25 euroa. Valkoiset pöytäliinat helposti vähitellen tummuvat pesujen jälkeen. Itse käytän Vanishia joka kerta valkaisemaan pöytäliinoja. Hankin juuri kloritia ja aion testata, miten se vaalentaa kangasta. Erityisen varovainen pitää kuitenkin olla ja pestä kangas ämpärissä.


Tykkään myös käyttää pöytäkoristeluina hopeaesineitä. Ostan hopeoituja pieniä palkintoruukkuja tai sokerikkoja esimerkiksi kierrätyskeskuksista tai antiikkiliikkeistä. Kierrätyskeskuksissa ne maksavat noin 5-10 euroa eli todella vähän. Yritän valita sellaiset pokaaliset, joissa kirjoitukset ovat pieniä, lähes huomaamattomia. Laitan sitten kukkasia näihin hopeamaljoihin. Osan hopeoista ostan antiikkiliikkeistä.


Koronaeristyksen aikana tein useaan kertaan tarjouksia isoista nettihuutokaupoissa hopeisista kynttilänjaloista, mutta kerta toisensa jälkeen hinnat karkasivat hyvin löytöhintojen. Koronaeristyksessä tuntuikin kuin kaikki keräilijät olisivat samaan aikaan olleet tekemässä nettitarjouksia antiikista. Nyt tilanne on rauhoittunut.


Tässä alla olevassa kuvassa olen ystäväni kanssa glampingillä eli se on telttailua luonnossa ja siihen on lisättynä ripaus glamorousia eli vähän ylellisyyttä. Otin telttailuun mukaan hopeakipot ja ruusuja. Lamppuja on myös tärkeää ottaa mukaan, sillä ne luovat pimeyteen ihanaa mysteerisyyttä ja kivaa tunnelmaa. Esteetikolle telttailla voi siis kauniistikin, vaikka luonnon syleilyssä olo on se tärkein asia.


A cat looking at a window

Puss puss,

Pauliina

Comments


97989240_10158409735216613_3235131068570

Hei. Kiva kun poikkesit.

Toivottavasti löysit jotain mielenkiintoista ja näen sinut  uudestaan pian.

Anna postin tulla luoksesi

Kiitos kirjautumisesta!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page