top of page

Avioliitot määräaikaisiksi?Aina joskus kuulee kauhutarinoita parisuhteista, joista keskinäinen intiimiys on kokonaan loppunut. Aviopari saattaa matkustella paljon yhdessä, tapailla ystäviään ja elää normaalia perhe-elämää, mutta heiltä puuttuu keskinäinen parittelu. Ulkopuoliset todennäköiset ajattelevat, että heillä on kaikki hyvin. Varmasti onkin, vaikka yksi normitoiminta on poissa. Joillekin tilanne saattaa silti olla paratiisitarina. Meitä on moneen lähtöön ja elämäntilanteet vaihtelevat siinä missä hormonitoimintakin.


Luulen, että tällaisia liittoja on silti yllättävänkin paljon. Oli syy mikä tahansa, niin olen varma, että vähintään toinen osapuolista salaa kärsii kosketuksen puutteesta. Ehkä syynä on alunperin ollut toisen uskottomuus, pelkkä mustasukkaisuus, liiallinen flirttailu muiden kanssa tai mitä vain ja siitä lähtee koston kierre, valtataistelu tai vain tunne, että ei ole enää haluttava. Kyseessä on tragedia siitä huolimatta, että kaikkeen totutaan.

En tarkoita nyt liittoja, joissa kyseessä on sairauteen liittyvä intiimittömyys, koska silloin ollaan ihan eri tilanteessa.


Uskoisin, että useasti intiimittömässä liitossa ei silti sallita läheisyyttä ulkopuolisen kanssa. Toisaalta jos itse ei suostu, vaikka toinen haluaisi, voiko silloin vaatia toisen uskollisuutta? Jos tilanne on jatkunut liian pitkään ilman selkeää syytä, niin mielestäni ei voi vaatia.


Joskus näkee hollywoodtähtien avioliittosopimuksissa mainintoja, että viikossa pitää olla vähintään kaksi kertaa intiimiyttä. Ongelma voi olla sekin, jos toisella on halut kokonaan loppuneet. Ihmistä ei voi pakottaa mihinkään, mihin tämä ei suostu. Onneksi toisinaan pelkkä läheisyys ja koskettaminen riittävät samaan hyvän olon keholle.


Ennen kaikkea ihminen pystyy koteloimaan kehonsa ja mielensä niin, ettei intiimitarvetta enää ole. En silti usko, että se on terveellistä keholle. Intiimiys läheisen ihmisen kanssa antaa keholle virtaa, energiaa, ravitsee sielua, verisuonistoa, selkärankaa, kaikkea fyysisyyttä ja henkisyyttä kehossa.


Väitän, että on paljon itsestä kiinni, että kykenee pitämään halut vuodesta toiseen vain omassa rakkaassa. Huono rakastaja pomppii sängystä sänkyyn.


Seksologi ja tutkimusprofessori Osmo Kontula kertoi minulle kerran kun jäimme juttelemaan MTV3 peräkkäisten haastattelujemme jälkeen, että aviovuoteessa vietetty yhteinen aika kertoo parisuhteen tilasta. Eli onko aviovuode tasavertainen? Molempien toiveet toteuttava? Ilman valtataisteluja? Rakastava jne.?Mielestäni tämä tutkimustulos osuu niin kohdalle ja on hyvä tarkastella kaikkien parisuhteissa olevien aika ajoin.


Parisuhderiidankin pitäisi todella kestää maksimissaan yhden yön. Aviovuode on kuitenkin se, missä kaksi sydäntä pumppaa samaan tahtiin. Toki, jos toinen kuorsaa orkesterin desibelin verran, on hyvä hankkia kaksi eri sänkyä. Huonounisen ei pidä joutua kuorsausuhriksi.


Yksi ruotsalainen arvostettu asianajaja sanoi mielestäni kerran hyvän toteamuksen, joka myös kolahti itseeni. Hänen mielestään avioliitot pitäisi solmia viideksi vuodeksi kerrallaan ja sen jälkeen se aina uusitaan, jos niin halutaan. En voisi enempää olla tästä asiasta samaa mieltä. Kun kaksi ihmistä kasvaa yhdessä ja ehkä eri tahtiin, erilaisilla kokemushistorioilla, eri työdynamiikalla tai ilman töitä, on selvää, että parisuhteeseen tulee kiemuroita säännöllisin väliajoin. Jos ei tulisi, niin se vasta olisi omituista.


Eli tahdotko kanssani naimisiin viideksi vuodeksi ja rakastaa minua niin ylä- kuin alamäessä sen määräajan? Ja jos hyvin sovimme yhteen, niin jatketaan avioliittoa taas viidellä vuodella lisää? Ehkä näin jopa loppuelämämme ajan.❤️


Pointti olisi siinä, että molempien osapuolten on tehtävä tilinpäätös parisuhteen tilasta aivan kuten kirjanpito-ohjelmissa käydään tilinpäätöksessä kaikki alaluvutkin läpi ja katsotaan ollaanko plussalla vai miinuksella. Alaluvuilla tarkoitan esimerkiksi onko molempien toiveet toteutuneet, perheessä ei ole kahden kerroksen väkeä, appivanhemmat tai parhaat kaverit eivät ole tehneet liian isoa lovea tilikertomukseen. Tilikertomuksessa tulisi myös näkyä, miten intiimielämän kanssa menee. Tilinpäätöksen lopuksi tulee kohtalonhetki, solmitaanko liitto uudelleen vai päästetään toinen menemään.


Ei muuta kuin puss puss,

❤️


Pauliina


1 Comment


Markku Ylönen
Markku Ylönen
Jul 08, 2022

Viiltävän syvä analyysi❤️ " Oi kumpa oppisit oikein elämään "

Like
97989240_10158409735216613_3235131068570

Hei. Kiva kun poikkesit.

Toivottavasti löysit jotain mielenkiintoista ja näen sinut  uudestaan pian.

Anna postin tulla luoksesi

Kiitos kirjautumisesta!

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
bottom of page